Gilets jaunes zetten door , nu de 4e week en algemene stakingen dreigen (video)

Vanochtend zagen wij op het Franse ochtend nieuws een reportage over een groepje “gele hesjes” die nu a.s. zaterdag CONTINU  sinds 3 weken een rotonde bij de Noord Franse stad Lille dag en nacht  bezet houden. En zij zijn niet de enige.

Nadat de Franse president Macron die zich naar Puy-en Velay had begeven om daar de brandschade te bekijken van het met molotov cocktails aangestoken stadhuis en hij met luide “boeh” kreten werd ontvangen, plus de steeds vaker gehoorde oproep Macron – demission ( Macron aftreden) blijkt er nog geen enkele verbetering gekomen te zijn in de nu heel Frankrijk in zijn greep krijgende demonstratie, waar nu ook de vrachtwagen chauffeurs aan mee gaan doen en daarmee het openbare leven in het land volledig dreigen plat te leggen.

Wie niet horen wil moet voelen, schijnt het devies van de gele hesjes te zijn, zeker nu er meer structuur in komt, maar nu gelijk ook het gevaar dreigt dat politieke partijen of vakbonden de demonstratie dreigen te kapen voor eigen gewin.

En laten wij duidelijk zijn, hetgeen niet in overeenstemming is met de algemene gedachte in Nederland, zowel politici als ook vakbonden en ondernemingsraden zijn gif voor een gezond werkende economische samenleving. Allen zorgen er voor dat het gezonde ondernemerschap, dat uiteindelijk de kurk is waarop de samenleving draait en van waaruit ook het werkschuwe tuig ( én de politici) dat in Nederland telkens met hun demonstraties zoals de Zwarte Piet acties bedreigt betaald worden.

Kunt u het zich voorstellen , nu reeds 3 weken 24 uur per dag, rotondes of andere bijeenkomst centra bezet houden, voor een doel waarmee  ruim 70% van de Fransen sympathiseren en dit  ook laten blijken door deze dappere mensen die ’s nachts in tenten slapen gratis te voorzien van eten en drinken ?

Kijk dat noemen wij inzet en betrokkenheid en niet het halfslachtige 15 miljoen mensen zingende groepje stakkers in Den Haag en als ze al de 200 aanwezigen halen a.s. zaterdag in Amsterdam.  En dan deze mensen ook nog dapper noemen zoals wij in reacties bij ons lazen en die gelijk de prullenbak ingingen. Zijn wij het leger des Heils of een of andere linkse NGO ?

Misschien dat velen van u het nog niet in de gaten hebben, maar op komen voor de rechten maar zeker ook de plichten, dat is slechts zeer weinig Nederlanders gegeven en het aantal loop terug , daar “old soldiers never die, they just fade away ”

Neem een voorbeeld aan de Franse gele hesjes , wordt wakker en zie hoe u door de politieke en de zich daarboven zelf geplaatsten dagelijks in de maling wordt genomen om niet te zeggen, bedonderd en hartelijk uitgelachen!!

Ons eerder vandaag geplaatste artikel is daar een goed voorbeeld van.


11 Reacties

 1. Vrumt zei:

  Lees net in het AD dat de energierekening volgend jaar gaat stijgen met
  360 euro, en dit jaar is gestegen met 190 euro .

  Dit is niet vol te houden voor veel mensen.

  Tel daar bij op de miskleunen van het kabinet:
  Bulgaren fraude.
  Polen fraude.
  PGB fraude.
  50 miljoen voor woestijnbarbaren in Syrie.
  770 miljoen voor uitkopen medewerkers belastingdienst.
  Miljarden subsidie voor hybride auto,s.
  Naar verhouding de hoogste bijdrage aan Brussel.
  Het tekenen van het Marrakech pact.
  Het redden van de zuidelijke landen met miljarden.
  En straks Italië redden van de ondergang.

  Dus…ik begrijp de gele hesjes volledig !

 2. Gerda zei:

  Ik begrijp ze ook. Even aanvullen: Idioot vriendschapsverdrag met Oekraine tegen de volksraadpleging in. Verplicht aanschaf en mee-ontwikkeling van JSF terwijl er betere jagers in de toonzaal staan en veel goedkoper. Honderdduizenden gelukszoekers die alles gratis krijgen en wachten op gezinshereniging etc.

 3. Jan zei:

  De EU bedient enkel de multinationals, banken en EU bureaucraten. Hechten aan het pluche. Hebben lak aan het ‘klootjesvolk’. Dat gaat goed tot het moment dat het ‘klootjesvolk’ er genoeg van heeft.

 4. Fado zei:

  Hoe meer ik er over nadenkt des te beroerder ik word.
  Redeloos, radeloos, reddeloos. We schrijven 1672….
  1672, het rampjaar in de Nederlandse geschiedenis.
  1789, de bestorming van de Bastille, Frankrijk
  2019, de bestorming van het Europees Parlament

  De geschiedenis zal herschreven moeten worden. Mijn hoop komt uit Frankrijk, moet uit Frankrijk komen ! Het leven van de Europeaan wordt dramatisch verstoord. Niet alleen vanwege dat kereltje Macron maar vanwege de grootheidswaanzin, een besmettelijke ziekte die heerst onder onze volksvertegenwoordigers uit Brussel. Brussel is ontoerekeningsvatbaar geworden. Een ontgoocheling van het zuiverste water !
  Deze Franse mentaliteit is de sleutel naar medezeggenschap voor ons allemaal, namelijk de democratie. Via les gilets jaunes la victoire
  Vormt de reactietijd (waar wacht u nog op) een goed criterium voor uw intelligentie…. Er zijn teveel Europeanen die te weinig intelligentie hebben om hun eigen domheid te begrijpen….
  Europa, al jaren Redeloos, Radeloos en Reddeloos 2018.

  Dank aan Vrumt, bloedzuigers zijn het !

 5. Gladiator zei:

  @allen hierboven die gereageerd hebben!!!~

  We kunnen nu wel blijven lullen over ditjes en datjes echter we zouden ook eens achter dat achterlijke schermpje en toetsenbordje uit kunnen komen en zo langzaamaan een beginnen met het ECHTE werk!!

  Daarvoor is een georganiseerd overleg belangrijk alsmede een goed plan!!

  De koppen bij elkaar steken heeft m.i. meerdere voordelen zoals:
  1) het aanhoren van een plan of idee!
  2) gegevensuitwisseling van gelijkdenkenden!
  3) WTSHTF (when the shit hits the fan) weet je in elk geval een adres of iemand waar je veilig terecht kunt en evt zelfs alle hulp kunt verwachten.

  Verder zijn er nog wel een aantal zaken meer wat mogelijk zouden kunnen zijn echter dat lijkt me niet handig om deze allemaal op te schrijven hier!!!

  De redactie dezes weet dat ik al eens eerder heb opgeroepen om dit te doen dus dat is niet nieuw!!

  Ik hoor dus graag van jullie.

  Eenieder die echt interesse heeft is bij mij thuis te allen tijde WELKOM, veilig én met een natje en een droogje, bij redelijk weer lekker buiten bij een vuurkorf, haard en evt BBQ

  Gladiator

 6. Ruud Steunassen zei:

  Matthijs van Nieuwkerk versprak zich gisteren in DWDD. Hij wordt altijd geflankeerd door een tafeldame of een tafelheer. Hij nodigde deze keer echter een tafelmens aan tafel, hoewel je toch duidelijk kon zien dat het om een vrouwmens ging.
  Ik dacht onmiddellijk aan Pim Fortuyn met zijn Ach mens, ga toch koken. Ik kookte even van woede en fantaseerde er op los met “dat mens van hiernaast is vandaag tafelmens bij Thijs Tafelmens en zijn De Tafel Toont Telkens Treuriger.
  Ik zapte direct weg en nam me voor nooit meer te kijken, alleen nog op te nemen als het goddelijke orakel uit Leiden, Nico Dijkshoorn, spreekt.
  Vandaag was dus Nico Dijkshoorn dag. Bij de vooraankondiging van zijn programma had Matthijs het gelukkig weer over tafeldame. Hij had een geslaagde restart gedaan. De bitjes zaten weer goed op hun plek. De mens had het gewonnen van de linkse linguïstische programmering.
  Ik heb mijn woede weer even uit kunnen stellen. Ik heb ook een geel vestje in mijn kast hangen. Dat is voor de verkeersveiligheid en als buffer, voor het geval ik een diender op zijn aangezicht zou willen slaan. Een diender dient te dienen en het dient niet zo te zijn dat demonstranten hun gele hesjes uit dienen te doen, voordat zij het Binnenhof opgaan, alleen omdat de diender dat zo wil. Wat een volk toch, om daar nog gehoor aan te geven. Belachelijk!

 7. nobody zei:

  Gisteren is er door de islamitische tweede kamervoorzitter Arib (zelf zegt ze: ik wist van niets) een Geel Hesje van de publieke tribune verwijderd door ons eigen zeer prijzig waardige agenten, pardon, op de foto in de Telegraaf te zien zijn het al bijna zwarte pieten die ons oppakken en afvoeren.
  De man in een geel hesje was aanwezig tijdens het debat over het migratiepact in … (naam krijg ik niet meer uit mijn strot).

  Het is binnenkort alleen nog maar toegestaan om daar te zitten in een nikab.

  @Gladiator, ik hoop dat veel echte Nederlanders opstaan en op je verzoek ingaan.
  Van mij een dikke duim.

 8. Truitje zei:

  @gladiator.
  Ik weet van uw poging iets van een protest te gaan organiseren,is toen niet van de grond gekomen en dat is jammer.
  Inmiddels is het 5 over12 en marakkesh gaat toch echt lopen.
  Was ik jong en gezond dan deed ik mee.
  Veel succes.

 9. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Ik vind het geweldig wat de Fransen doen. Toch weer een heel ander volk dan het Nederlandse en wat zijn de Fransen inventief, ze maken zelfs gebruik van hun recht op zebrapaden over te steken en omdat er zo veel activisten zijn die geen haast hebben komt daardoor het hele verkeer lam te liggen.

  De strijd van de gele hesjes tegen de politie is de strijd van de bestolen bevolking tegen de banken-maffia. Daarmee zien we opnieuw dat niet alleen onze corrupte politici (met achter hun ruggen de graaiende bankiers) maar ook de politiemensen en de mainstream media de grootste verraders van het volk zijn.

  Waarom we allemaal uitgeplunderd worden? In oktober 1929 was er de Wall-street crash. Deze is uiteindelijk uit zichzelf weer overeind gekrabbeld. In feite is in 2008 (bankencrisis) dezelfde situatie onstaan maar dit keer hebben onze “volksvertegenwoordigers” en hun bovenbazen bij de banken besloten om het systeem met enorme hoeveelheden bijeengeharkt belastinggeld zo lang als mogelijk is uit te stellen. Waarmee de bankencrisis natuurlijk niet is opgelost maar alleen de valhoogte is vergroot. De bankencrisis is dus NOG LANG NIET BETAALD.

  Vandaar dus het grote gappen van gemeenschapsgeld. Nooit eerder in de financiële geschiedenis stroomde er meer geld van de werkende mensen naar de gokverslaafde institutionele beleggers. Hebben die beleggers een mooie winstje dan mogen ze die behouden en hebben ze verkeerd gegokt dan MOETEN (want ESM-verdrag) de belastingbetalers het verlies betalen.

  Voor plunderende volksverraders is er maar één straf.

 10. Henk zei:

  Gisteren sprak ik met een Fransman die hier woont en werkt, hij gaat naar Lille
  om de mensen daar te steunen, heel dapper.

Comments are closed.