Macron , de president die dient af te treden spreekt vanavond om 20.00 de Fransen toe

Koortsachtig overleg vandaag in het Élysée , het paleis van de Franse premier Emmanuel Macron nu blijkt dat ondanks alle toneellessen die hij van zijn25 jaar oudere lerares en nu zijn echtgenote heeft ontvangen niet blijken te werken. Wat moet Manu, zoals veel Fransen hun (nog) president noemen vanavond om 20.00 uur zeggen ?

De eisen van de Gilets Jaunes worden zo langzamerhand concreter en nu op de achtergrond er enige structuur in de diverse door o.a. Facebook bij elkaar gehouden groepen komt, de opperbevelhebber van de Franse strijdkrachten , generaal de Villiers , die toen Macron de strijdkrachten met ruim 1 miljard aan uitgaven wilde korten, ontslag nam, zou mogelijkerwijze als een soort stille fluisteraar de gele hesjes ter zijde staan.

Het zou te langdradig zijn alle mogelijke voorstellen die Macron zou kunnen doen op te sommen, temeer dat voorstellen zijn die in feiet al aan het begin van de nu 4 weken durende demonstraties al door de hesjes werden voorgesteld en toen voor Macron zelfs niet in een begin gesprek in overweging werden genomen.

Nu , na 4 weken strijd waarbij steeds meer via filmbeelden naar buitenkomt dat de Franse oproerpolitie sluipschutters had gepositioneerd op daken van huizen grenzend aan de Champs d’Élysée

 

Voorts werd er gebruik gemaakt werd van met 25 gram TNT geladen verblindingsgranaten, er talloze gewonden vielen door aanvallen met zgn. Flash-Balls , een overmaatse rubber kogel, kortom er werd opgetreden op een wijze die zelfs Putin in Moskou niet laat gebruiken, is voor velen de maat vol en wordt de roep dat Macron moet aftreden steeds luider.

Het effect van de Flash-Balls, in Nederland rubber kogels genoemd is slechts toegestaan als het hierbij om de gewone rubber kogel categorie 1 gaat, bovenste 2 afbeeldingen. De Franse politie gebruikte echter het type daaronder waarvan het gebruik slechts is toegestaan onder semi oorlogs omstandiheden en afgeschoten moet worden op een afstand van tussen de 10 en 30 meter ( kogels categorie 4) en niet zoals in het weekeinde bleek op 3 -6 meter .

Ondanks alle vernielingen is nog steeds een overgrote meerderheid van de Fransen pro Gilets Jaunes en hebben die reeds aangekondigd, mits er vanavond geen concreet besreekbare voorstellen komen zij ook a.s. weekeinde weer in heel Frankrijk aanwezig zullen zijn.


9 Reacties

 1. Hoeder zei:

  Jammer dat Nederland weer achterblijft. Kennelijk zijn wij de sprookjes (leugens) van Rutte toch niet zat genoeg. Kijk wat er nu met de energiekosten gebeurt. Volgens Pricewise al €360,- meer. En dat is zonder Klimaatwet. Als die communisten van Groen Links hun zin krijgen, komt er nog het nodige bij.
  Wie zich een beetje verdiept in het klimaat, weet dat er niets aan de hand is. Al 15 jaar stijgt de temperatuur op aarde niet, terwijl de CO2 uitstoot wel iets toenam. Ook het IPPC geeft toe dat de relatie tussen CO2 en temperatuur in hun modellen niet klopt. Bovendien de meeste CO2 wordt niet door mensen veroorzaakt, maar door de oceanen. Wat alarmisten ons willen doen geloven, dat door gebruik van fossiele brandstof de CO2 uitstoot toeneemt, is onjuist. Al die draconische maatregelen slaan nergens op en zijn pure verspilling en oplichting.

 2. Karl zei:

  Ach, kijk wat de Grieken over zich heen hebben laten komen, zonder maar enige kik te geven. Gelukkig zit het de Fransen in het DNA om, als de maat echt vol is, massaal in opstand te komen

 3. Fado zei:

  Jongens, laat jullie niet bedonderen. Praatjes vullen geen gaatjes, hoe mooi het ook klinkt. Luister naar lulletje Macron, analyseer de strekking van zijn plannen én laat jullie niet …. Met een kluitje het riet insturen.

 4. Fado zei:

  En jawel hoor,
  ook deze leider van het volk beschuldigd de gele vestjes van vandalisme. Wie herinnert zich Chemnitz nog ? Zelfde tactiek, de ware aard ontkennen. Het neo nazisme is de schuld. En daar begon hij mee ! Wij, de Franse staat wil en kan dit niet tolereren. Daar moet met harde hand tegen op getreden worden…. foute conclusie dus. Misleiding is verwerpelijk en niet conform de waarheid.
  Beloftes maken schulden. Én er kwamen nogal wat beloftes, welliswaar onbetaalbaar voor een failliet land, maar genoeg ,,voer” om de gele vestjes een dag of twee aan de kapstok te laten hangen.
  15 minuten vond hij genoeg om de Franse natie gerust te stellen. Macron heeft volledig de plank mis geslagen. Onvolledig en te laat. Het kwaad is geschied en geschiedenis geworden. De armoede in Frankrijk is na de eerste Wereldoorlog nog nooit zo hoog geweest. De lont blijft smeulen heer Macron, beloftes maken schulden. Wellicht verwacht u financiële steun uit Brussel om uw onbetaalbare beloftes waar te maken. Het gekke is, dat dit ook nog eens zomaar zou kunnen gebeuren. Dit om te laten zien dat elke tegenstand tegen de gevestigde orde niet conform de Brusselse dictatuur is…..
  wordt vervolgd…

 5. Fado zei:

  ONDER DRUK WORDT ALLES VLOEIBAAR….lees bespreekbaar

  Onwillekeurig moest ik denken aan ,,provo” Boudewijn de Groot, vanwege zijn protest lied, welterusten meneer de president slaap zacht :
  …. droom maar niet te veel aan al die ,dode’ mensen, droom maar fijn aan overwinning en de macht, denk maar niet aan al die vredes wensen, Meneer de President, slaap zacht….
  Of hij, Macron, of Angela, of Rutte of Brussel werkelijk begrijpt, begrijpen, waarom de gerechtvaardigde protesten zijn ontstaan vraag ik mij langzamerhand daadwerkelijk af. Maar het volgende niet te onderschatte gevaar staat al in de startblokken, jongetje Timmermans. De slachter in opleiding van de democratie, het verder uitbenen van het gepeupel, waarden en normen in het putje !
  Opvallend weinig uitgediepte reacties op de TV …. tussen neus en lippen’ probeert men het te bagatelliseren. Zand erover, Brexit is nu hét item. Macron’s excuses zijn niet voldoende, het Franse volk wacht nu op de beloofde verbeteringen. Deze president, die Angela, jongetje Rutte, Brussel streven eensgezindheid na maar dat gaat niet lukken vanwege de differentiatie van de Europese geest van het volk Én dit volk accepteert alle verkeerde beslissingen niet meer. Je zou toch kunnen verwachten dat alle ‘geleerden’ uit Brussel gekozen zijn vanwege hun staat van dienst, kunde en visie maar niet om iedere keer weer als excuus aan te voeren dat ze nog moeten leren ! hoe om te gaan met nieuwe ontwikkelingen. Onrwikkelingen door Brussel zelf gecreëerd, hoezo een vooruitziende blik ?
  Excuses maken zijn een teken van toegeven, we hebben het verkeerd ingeschat.
  Tweeledigheid wordt goedgepraat, inacceptabel in een democratie. Maar wat stelt dat nu nog voor….

 6. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  De Nederlandse gele hesjes-activisten hebben er niets van begrepen. Die gaan demonstreren op het binnenhof en daar moet je helemaal niet zijn. Waarom zou je converseren of zaken doen met misdadigers?

  Wat de Franse regering op de knieën heeft gebracht zijn niet de stads-guerillia’s in Parijs en andere Franse steden die we allemaal breed uitgemeten in de MSM te zien hebben gekregen maar datgene wat we NIET te zien krijgen: een week lang lege wegen. Dàt heeft het systeem tot staan gebracht zonder dat een steen is geworpen en zonder dat er door de politie op de bevolking is ingeslagen. Langs vreedzame weg.

  DIE FRANSEN ZIJN VEEL SLIMMER DAN HEEL DE REST VAN DE WERELD EN HEBBEN IETS NIEUWS UITGEVONDEN.

  IETS WAAROP DE PLUNDERENDE ELITE MET HAAR DENKTANKS NIET GEREKEND HAD!

 7. densie zei:

  vanavond een zoethoudertje van Macron…

  Sinterklaas is toch al weer voorbij?

  my God…..

  Brood en spelen voor het “Volk”
  Oud paradigma

  namaste

 8. formidabele zei:

  De deep state heeft zich waarachtig duidelijk verslikt in het aanhoudend protest?
  Zou het billijk vinden dat nu niet de burger, maar de elite boven de 6nullen, dit gelag gaan ophoesten?

Comments are closed.