Onder druk wordt alles vloeibaar….lees bespreekbaar

Onwillekeurig moest ik denken aan ,,provo” Boudewijn de Groot, vanwege zijn protest lied, welterusten meneer de president slaap zacht :
…. droom maar niet te veel van al die ,dode’ mensen, droom maar fijn aan overwinning en de macht, denk maar niet aan al die vredes wensen, Meneer de President, slaap zacht….


Of hij, Macron, of Angela, of Rutte of Brussel werkelijk begrijpt, begrijpen, waarom de gerechtvaardigde protesten zijn ontstaan vraag ik mij langzamerhand daadwerkelijk af.

Maar het volgende niet te onderschatten gevaar staat al in de startblokken, jongetje Timmermans. De slachter in opleiding van de democratie, het verder uitbenen van het gepeupel, waarden en normen in het putje !

Opvallend weinig uitgediepte reacties op de TV …. tussen neus en lippen’ probeert men het te bagatelliseren. Zand erover, Brexit is nu hét item. Macron’s excuses zijn niet voldoende, het Franse volk wacht nu op de beloofde verbeteringen. Deze president, die Angela, trekpopje Rutte en Brussel streven eensgezindheid na maar dat gaat niet lukken vanwege de differentiatie van de Europese geest van het volk.  Én dit volk accepteert alle verkeerde beslissingen niet meer. Je zou toch kunnen verwachten dat alle ‘geleerden’ uit Brussel gekozen zijn vanwege hun staat van dienst, kunde en visie maar niet om iedere keer weer als excuus aan te voeren dat ze nog moeten leren ! hoe om te gaan met nieuwe ontwikkelingen. Onrwikkelingen door Brussel zelf gecreëerd, hoezo een vooruitziende blik ?

Excuses maken zijn een teken van toegeven, we hebben het verkeerd ingeschat.

Tweeledigheid wordt goedgepraat, inacceptabel in een democratie. Maar wat stelt dat nu nog voor….

Fado


1 reactie

 1. Fado zei:

  Lady’s night en de gespleten persoonlijkheden ….

  Het kan ook zijn dat ik mij volledig vergist heb in die jongens uit Brussel en dat ze er niets aan kunnen doen….
  Er zijn diverse mannenclubs in Nederland en de rest van de wereld. Ja ik was ook lid van zo’n min of meer elitair clubje. Tijdens de bijeenkomsten werd gegeten en vooral véél, soms te veel, aan Bacchus gebracht. Grootspraak en smerige moppen waren niet van de lucht. Dikke pret alom. Een controle op alcohol bestond nog niet, de neus was het bewijs. Mooie avonden. Ondanks de belofte om het niet te laat te laten worden liep alles zoals gebruikelijk volledig uit de hand, met als gevolg ruzie in de hut….
  Een of twee keer per kalenderjaar was het lady’s night ! Alle kerels waren andere kerels geworden. Géén schuine mop meer, Bacchus was niet aanwezig en de doppertjes bleven gewoon op het bord liggen. Ik heb dit twee keer meegemaakt en verder afgezien van verdere deelneming nadat voor mij vaststond dat verreweg de meeste leden er ook een dubbele, gespleten, moraal of persoonlijkheidsstoornis hadden, of iets wat er op leek.

  Onze volksvertegenwoordigers moeten dit, volgens mijn bescheiden mening, herkennen. Vandaar dat het zo maar zou kunnen zijn dat ik mij vergis in hun manier van besluitvorming maar dan in omgekeerde versie. In Brussel de lady’s night en bij moeder de vrouw de ware persoonlijkheid of omgekeerd. Natuurlijk vergis ik mij ook, gezien wat ons nog allemaal te wachten staat. Of hebben alle echtgenoten of echtgenotes ook last van persoonlijke moeilijkheden en zie ze allemaal door de bomen het bos niet meer ?
  Voorlopig knoeien ze nog maar door. Zet inmiddels vraagtekens bij mijn mening over Brussel, ik zie door het bos van leugens en verdraaide toekomst perspectieven ook de bomen niet meer staan…. Verdraaid nog aan toe zeg, het is een verdraaid moeilijke tijd.

Comments are closed.