Parijs zet zich schrap voor “Acte 5 “van de gele hesjes

7.000 Man politie, vanochtend vroeg reeds 40 Metrostations in Parijs gesloten, naar verwachting alleen al in de Franse hoofdstad rond de 10.000 gele hesjes, die voor de 5 maal op rij gaan demonstreren tegen de alles verwoestende politieke praktijken van een verwende veertiger, Napoleon Macron.

Macron voor wie hoe cynisch het ook moge klinken , de terreuraanslag in Straatsburg als een geschenk uit de hemel kwam. Het argument veiligheid werd door Macron misbruikt om het merendeel van de gele hesjes die zijn voorstellen van deze week als leugens betitelen , tot kalmte te manen en hen te verzoeken niet over te willen gaan tot weer een demonstratie. Hoongelach werd zijn deel en luisterend naar de talloze reacties van de manifestanten geloven maar weinigen dat de Franse president zijn huidige koers zal wijzigen en zien zijn beloften dan ook als misleiding, leugens en bovenal een zoveelste bewijs dat Macron met zijn elitaire vriendjes het woord van de gewone burger niet serieus neemt.

En even een zijsprong, ook in Brussel komen er zaterdag  weer gele hesjes op straat, voornamelijk jongeren en probeerde de burgemeester van Brussel hun aangekondigde manifestatie te verbieden, daar , hoe hypocriet kun je zijn , HIJ de veiligheid van de manifestanten niet kon garanderen ! De Raad van State had het verbod geschorst en de Brusselse deelnemers hadden al laten weten ondanks het verbod door te gaan en haalde burgemeester nu bakzeil, mits en zou gaan om een statische manifestatie, dus geen mars ! Het antwoord van de gele hesjes, die overigens over een eigen ordedienst beschikken om wanordelijkheden te voorkomen, was dat hun aangekondigde manifestatie gewoon door zou gaan.

U ziet, een groot verschil met Nederland waar diverse voor dit weekeinde  aangekondigde manifestaties bij gebrek aan belangstelling werden afgezegd.

De Franse gele hesjes trachten nu enige structuur in hun via met name Facebook samengeraapte groeperingen te brengen. Daartoe wordt steeds vaker een beroep gedaan om hulp van de voormalig opperbevelhebber van de Franse strijdkrachten, generaal Pierre de  Villiers. De generaal nam ontslag, toen Macron gelijk bij zijn aantreden aankondigde de Franse strijdkrachten met € 850 miljoen te willen korten op hun budget. Sindsdien heeft Villiers 2 boeken geschreven en heeft naast zijn eigen adviesbureau voor strategisch organisatorische vraagstukken ook nog een samenwerkingsverband met het mondiaal opererende adviesbureau Boston Consulting.

De beide boeken, het eerste met de titel “Servir ” ( dienen) en het net uitgekomen  boek Qu’est-ce qu’un chef ?  ( wat is een baas) hebben voor veel aandacht in Frankrijk gezorgd, omdat zij een situatie weergeven zoals Frankrijk die momenteel kent, namelijk een bestuur van dertigers en veertigers, die opgevoed in het tijdperk “alles mag , niets moet ”  geen enkel besef meer hebben dat het leven ook nog plichten en discipline moet kennen, om te zorgen voor een goed functionerende samenleving, iets dat als de bekende zwerende vinger in Nederland boven alles uitsteekt.  De roep van veel Fransen dat de Villiers de functie zou moeten krijgen van premier van Frankrijk, of zelfs president Macron zou moeten vervangen word steeds luider. Veel Fransen die daarvoor de leeftijd hebben, herinneren zich met weemoed aan hun oude president, eveneens generaal, Charles de Gaulle, de enige die Fransen wist te verbinden, waarna de elkaar opvolgende socialisten er een puinhoop van maakten. Op de onderstaande screenshot, de tietel van het boek met daaronder de vraag “zou Macron het boek niet moeten lezen ? ) Zie ook

Mocht u interesse hebben in een van de boeken en… de Franse taal machtig zijn, dan is Amazon uw adres, en kijk dat gelijk even naar een ander boek namelijk  : “Génération «J’ai le droit »: La faillite de notre éducation”( de generatie ik heb er recht op en het failliet van onze opvoeding )  van de Franse auteur Barbara Levebvre, een aanrader , want ook de daarin beschreven zaken kunnen 1 op 1 naar Nederand worden vertaald, waar een verwende groep mannen en vrouwen zonder enig verantwoordingsgevoel uw politiek bepaalt, met alle negatieve gevolgen van dien.

Leuk is dat de Villiers bij de lancering van zijn laatste boek, waarin hij o.a. nadruk legt op het feit dat een goede “baas” tussen zijn mensen staat, een van hen is, iets dat zeker bij Macron, vandaar ook mede de gele hesjes beweging, duidelijk niet het geval is  De generaal lichtte bij de lancering van zijn boek talloze punten toe, noodzakelijk voor een goed functionerende samenleving, hetgeen een leger moet zijn, en waar het in Frankrijk, maar zeker ook in Nederland juist aan mankeert.

De krant van slapend Nederland, d.w.z.  correspondente Eveline Bijlsma van de krant in Parijs  trachtte uit de uitspraken van de Villiers een slagje te slaan door in een premiumartikel met onder anderen te subtitel ” ik laat me niet naaien ” (iets wat een Fransman nooit zo zou zeggen!)hetgeen het uiteraard goed doet bij de gemiddelde Telegraaf lezer , te doen voorkomen dat de Villiers een interview aan de Telegraaf zou hebben gegeven, hetgeen zoals duidelijk in de diverse Franse media te lezen was , niet het geval is. Een halve waarheid weer, waar de krant in scoort en weer eens het bedenkelijke peil aangeeft van de Nederlandse MSM.

Mocht u toch overwegen uw gele hesje vandaag aan te doen en u te scharen onder de 100, 150 ? mede manifestanten, hou het kort, niet langer dan een ander en half uur, want het is guur buiten en vergeet niet de tekst van 15 miljoen mensen, Den Haag en Rutte zullen geïmponeerd zijn. En terug in huis zet de verwarming maar 4 graden lager, want een warm huis , dat heeft u binnenkort alleen nog maar in de zomer.

UPDATE : om het middaguur waren er alleen al in Parijs tweehonderd ( pardon dat was natuurlijk in Den Haag ???? ) twintigduizend – 20.000 demonstranten aanwezig.

En wat dacht u hier van ? 6 Mariannes met ontbloot boven lichaam een half uur roerloos tegenover de oproerpolitie – klik hier

 


6 Reacties

 1. nobody zei:

  De EU geregeerd vanuit Brussel is één grote leugen !
  Nota bene de Nederlanders en de Fransen hebben toentertijd nee gestemd tegen de EU. Ze gaan maar door met het verwoesten van ons erfgoed en onze veiligheid. Het is een criminele bende zonder gekozen leiders, niet één persoon is gekozen door het volk. Ik stel voor om nooit weer te gaan stemmen.
  Het lijkt op koekhappen met een blinddoek op, want welke (goede) kant je ook opgaat, de koek zwaait een andere kant op. WIJ hebben niets meer te zeggen en vanaf vandaag heb ik gele schoenen gele broeken gele shirts gele jas gekocht. Ik lijk wel een kanariepiet (kon ik maar vliegen;). Binnenkort verf ik mijn huis nog in het geel maar dat mag dan weer niet, want dan ben ik een deserteur.
  Ik wens de Franse mensen heel veel succes en de blanke apen die in het afvoerputje lucht blijven happen … ook.
  Er is een uitdrukking: ieder voor zich en … voor ons allen.
  Terug naar de -Midde’leeuw’en- maar daar zit een mooi woord in, ‘leeuw’ en dat ben ik.

 2. Aradhel zei:

  Even een aanvullende correctie aanbrengen beste geen nieuws……namelijk: “Macron voor wie hoe cynisch het ook moge klinken, de GEORKESTREERDE terreuraanslag in Straatsburg als een geschenk uit de hemel kwam.”

 3. andre zei:

  Fransen in mijn goede tijd vond ik een ramp om zaken mee te doen maar 1 ding moet ik ze nageven want als het om staken gaat zijn ze de beste en ook nog eens terecht op dit moment. Ook een aanrader om eens naar te kijken is Elice Lucet zij heeft als onderzoeksjournalist meer dan 1 jaar onderzoek gedaan hoe de zaken in Frankrijk gedaan worden. Alleen natuurlijk via een IP vanuit Frankrijk te bekijken…..Google maar eens op haar naam. Maargoed May aan de overkant gaat komende week waarschijnlijk een motie van wantrouwen aan haar broek krijgen en in NL? Het meest democratische land op deze aardbol heeft een scheiding der machten en de rechter heeft verboden om te gaan staken voor de paketjesbezorgers tijdens kerst.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/rechter-verbiedt-kerststaking-bij-postnl~a49ed827/

  Rutte Rules maar voor hoe lang nog.

 4. Fado zei:

  Que Sera, Sera , Whatever will be, The future not ours to see, Que Sera Sera….

  Je moet inmiddels wel tot de club ouwe lullen horen om dit lied te herkennen….
  Een dringend beroep aan allen, schrap Facebook en koopt niets bij Amazon. Silicon Valley, de naam zegt het al…. een siliconen gedrocht, ze weten inmiddels alles over u. Wat u eet, drinkt, koopt, waarover u praat, uw vrienden en zelfs uw toiletgang is bekend.
  De frappe de force,zo is de naam van de opslag van nucleaire wapens in de Var (de Provence regio) . Opgeslagen in Camp Canjuers in departement 83 Frankrijk. In tegenstelling wat de redactie beweert is dit onderdeel van de Franse strijdkrachten zeer actief. Ok, Charles de Gaulle, in feite een onbetekenend militair in de WO II, wist Patton er van te overtuigen dat hij, als ,veroveraar’ van Frankrijk Frankrijk moest laten zien dat het Franse leger alle eer toekwam. Het bekende Franse chauvinistische gedrag.
  Los van dit feit, wist de Gaulle door scandaleuze kernproeven Frankrijk tot de derde grootste nucleaire wereldmacht te brengen met als doel zoveel mogelijk schade te kunnen aanrichten tegen een potentiële vijand. De Mutual assured destruction. Door deze proeven zijn er, net zoals in de USA, nog hele streken onbewoonbaar en genetisch en lichamelijk gezien nog velen gehandicapt !
  Of je er nu zo blij mee moet zijn….
  Macron leeft nog met het idee dat hij als napoleon een veldtocht met grootspraak en oplichting van ,zijn’ volk, het Franse volk en Europa kan misleiden. Niet alleen in Frankrijk maar in heel Europa leert, doorziet, en ervaart het volk wat ons te wachten staat. Wonder boven wonder is geld inmiddels géén ruilmiddel meer gebleken maar is een doekje voor het bloeden geworden. Frankrijk eert de echte napoleon, eerst verbannen, en gestorven op st. Helna, en begaven als volksheld, als keizer in het Hotel des Invalides.
  Frankrijk en de bewoners redelijk kennend laten ze het er niet bij zitten. Brussel begint te begrijpen dat het Europese beleid niet meer als zodanig geaccepteerd wordt. Alle regeringsleiders voelen duidelijk de onrust onder de diverse bevolkingsgroepen. De mooie jaren van weleer zijn voorbij en de geest is inderdaad uit de fles. Voor een verandering zijn knappe koppen nodig maar die zijn in Brussel, op een enkele na, niet te vinden. Een duurzame ! Europese oplossing zal niet eenvoudig te vinden zijn omdat veel wat ons leven nog enigszins acceptabel maakt reeds weggekaapt is.

 5. Fado zei:

  Beste André,
  Het door jouw aanbevolen artikel gelezen. Rechter verbied staking….
  Post nl werkt besteed momenteel ook bezorgdiensten uit. Vandaag stond er een oud wit bestelautootje bij mij op de weg, de chauffeur keek wanhopig. Stopte en vroeg of ik hem behulpzaam kon zijn. Hij sprak amper Nederlands ? ….. .een, (de media gebruiken deze uitdrukking graag) getinte man. Ik moest hem de juiste weg aanwijzen, of hij het begreep betwijfel ik.
  Dit is op het platteland van Frankrijk al langere tijd gebruikelijk. Ingehuurde krachten met eigen vervoer is ook daar goedkoper. Geen zin of moeilijk bereikbaar, géén bezorging. Word dan weer teruggestuurd naar het land van herkomst. Een mooi gevuld Kerstpakket wordt 4 weken later terug bezorgd. Inhoud verschimmeld.

 6. sjuad zei:

  Gladi.

  Sinds de VAC is de toch al niet meer bestaande Nederlander helemaal in de dekens gerold.

  Maarre Gladiator, je weet toch na 6×666 jaren 2011-18.

Comments are closed.