Pauvre France of toch eerder arm Nederland ?

Zet u zich al vast schrap voor het komend weekeinde als er ook minstens 150 “gele hesjes” gaan demonsteren in Amsterdam, terwijl er nog wat andere steden op het lijstje staan. Dan zingen we met z’n allen 15 miljoen mensen, kloppen elkaar op de schouders trekken onze gele hesjes uit als de politie erom vraagt en gaan tevreden naar huis.  “Onze taak zit er weer op” , zullen de deelnemers tegen elkaar zeggen, ” we hebben ze het toch eens even een poepie laten ruiken ”   Om u te laten zien hoe er in omliggende landen en de VS wordt omgegaan met DEMOCRATIE en VRIJHEID van MENINGSUITING, tonen wij u hier een aantal afbeeldingen van onze Franse collega’s zoals Pauvre France ( arm Frankrijk) en de u meer bekende Charlie Hebdo, waarbij die laatste werd aangevallen door niet geïntegreerde moslims , hetgeen gelijk het gevaar aantoont , als je moslims zoals in Nederland te veel ruimte geeft .

De acties in Frankrijk van de gele hesjes gaan door, België in het kielzog en het aanbod van de Franse regering om te praten of zelfs de belastingverhogingen op de brandstoffen TIJDELIJK te verlagen, werden afgeslagen. Men wil eerst concrete toezeggingen en geen vage toespelingen . Opvallend is dat intern bij de Franse hesjes er dreigingen uit zijn gegaan naar de voorlopige leiders van deze hesjes indien die toe zouden willen geven aan de bij voorbaat al tot niets leidende gesprekken met de Franse regering. Het devies luidt, wij gaan door tot het bittere einde.

Laat het eens op u inwerken en denk daar eens aan als u naar de zielig aandoende pogingen van Nederlandse gele hesjes kijkt.  U ziet er is wel wat meer nodig om een dictatoriale regering zoals u die zienderogen na Rutte 1, 2 en nu 3 zag binnensluipen wilt veranderen. En let wel, wij keuren geweld en vernielingen af, maar met een liedje zingen kom je er niet ! En ook hier komen wij op terug, het feit dat er in feite maar een Duits/Argentijnse familie is, die het in Nederland voor het zeggen heeft en die ongestoord kan doen en laten wat zij willen, waarvan de palfrenier Rutte , de boodschapper is, dat staan Nederlanders zoals wij ook nog deze week met foto’s en een film zullen tonen, gewoon toe, want echt eens je stem verheffen en actie ondernemen, nee lezers dat is al heel lang verleden tijd.

En als u de plaatjes bekijkt, vervang dan de gezichten eens met ……..  en wat betreft de moslims ……… hoor daar wordt aan de deur geklopt, wie zal het zijn  …… ?

 


3 Reacties

 1. Fado zei:

  Een doekje voor het bloeden….

  Vannacht zijn ze in het Elysee, scheldend en morrend door de knieën gegaan. Voorlopig gaan de belastingen op brandstof niet omhoog…. voorlopig. De Franse regering wil tijd winnen, komt tijd komt raad zeg maar. Echter niet alleen Franse regering heeft last van zijn bevolking, heel Europa begint te morren, ergens last van te krijgen. Onvrede over de wijze hoe er met de democratische beginselen wordt omgesprongen. In heel Europa vinden manifestaties plaats, georganiseerd door weldenkende burgers. Ja, daar lopen ook, onuitgenodigd, oproerkraaiers bij waar de overheid heel blij mee is. Zie je wel, het zijn de extreem rechtsen, het is het Neonazisme, het uitschot van de maatschappij…. Maar dat is wat zij u graag willen doen geloven….
  Die gele hesjes…. deze burgers zijn radeloos, niet zo verwonderlijk, omdat er niet meer naar hen geluisterd wordt. De tijd is eindelijk rijp geworden voor zelfonderzoek . Diagnostiek van de politiek, het zal tijd worden !
  In heel Europa zijn enorme tegenstrijdigheden onderling. Etnologisch- en economisch gezien is het nog steeds een hete brei, een rotzooitje. Ieder afzonderlijk land heeft zijn eigen prioriteiten. Prioriteiten die voortvloeien uit egoïsme, uit eigenbelang.
  Die mooie hesjes, voor mij een symbool van gelegitimeerd verzet.

 2. hvanstraaten zei:

  Fado goed gezien en de situatie weer gegegeven :

  Gilets jaunes : Edouard Philippe va annoncer un moratoire sur la hausse des taxes sur les carburants

  Edouard Philippe va annoncer mardi un moratoire sur la hausse de la taxe sur les carburants, demandé par les Gilets…

  zoals vanochtend in de Franse media, inderdaad voorlopig, maar de eerste scheuren in het regime Macron tonen zich

  Henk / Paris

 3. nobody zei:

  15 Miljoen mensen (autochtonen)
  Op dat hele kleine stukje aarde (speldenknop)
  Die schrijf je niet de wetten voor (doen we wel)
  Die laat je in hun waarde (mag niet)
  15 Miljoen mensen (neen)
  Op dat hele kleine stukje aarde (…)
  Die moeten niet `t keurslijf in (zitten we al in)
  Die laat je in hun waarde (…)

  De songtekst moet aangepast worden:
  18 miljoen mensen
  volgend jaar 23 miljoen (waarvan 5 miljoen barbaren)

  Wat een verrijking hier in ons afvoerputje, wat een shit wordt er afgevoerd naar de Noord- en Waddenzee !!!

  Werken jullie je maar blauw en paars, het gaat van kwaad tot erger.

  Maar…. er is een maar….
  Ooit …

Comments are closed.