Waarom je een gasketel niet maar zo kunt vervangen door een warmtepomp ( video)

Het klimaat en de leugens die daarover door lobbyisten in toenemende mate worden verteld kwamen deze week weer in een soort stroomversnelling  n.a.v. de discussie die er in de Kamer gevoerd werd over de voorgestelde maatregelen het klimaat nog enigszins beheersbaar te houden.

Dat het klimaat zich niet laat beheersen , zal iedereen met een gezond verstand weten te beamen. Dat de door de lobby die miljoenen verdient aan dit sprookje  echter het tegendeel word beweert, ook dat is inmiddels bekend.

Opvallend is iedere keer dat ben je het niet eens met hun visie, je gelijk in de verdomhoek wordt geplaatst en geen kennis van zaken hebt, kennis die slechts is toebedeeld aan mannen als Nijpels, de verkopers van warmtepompen  enz.

En zoals gewoonlijk zwalken de Kamerleden er maar een beetje tussen heen en weer niet gehinderd door enige kennis van zaken. Waarom niet eens een pro en een tegen warmtepomp expert in de Kamer uitgenodigd en hun verhaal laten vertellen .

Goed dan doen wij dat maar en gelet het feit dat u overstroomt wordt met de “pro verhalen ” hier 2 video’s van mensen die u uitleggen wat A de gevolgen zijn van de aanschaf van een warmtepomp en B een betoog van professor Begemann, die u uitlegt dat het hele opwarmingsverhaal van de aarde zeer relatief is.


34 Reacties

 1. Ruud Steunassen zei:

  Het is allemaal politiek bepaald door een marxistische kaste.
  Geven wij geen weerwoord, dan raken we onze vrijheid helemaal kwijt.

 2. Fado zei:

  ….zalig zijn zij die nog een beetje na kunnen denken.
  Ja, ik weet generaliseren is niet goed, maar ik blijf erbij, de mens gebruikt zijn verstand niet meer óf zijn inmiddels zo gehypnotiseerd door de media dat het ongewone, gewoon geworden is…. Vergelijk de propaganda nu eens met een hormoon pleister. Uw lichaam wordt dan ,gevoed’ met hormonen. Geld voor alles wat man of vrouw gebruikt om niet te stinken maar lekkerder te laten ruiken, of mooier ? van te worden. Of het nu gaat om uw tanden witter te laten lijken, bruiner te laten lijken, uw ogen, wimpers, haar verven, crème op pijnlijke plekjes, kleurstoffen in het voedsel….alles komt in uw lichaam. De grootste rotzooi ! verandert uw hormoonspiegel.
  Van het gas af…. indertijd niet door Duitsland bedacht. Maar ons fantastisch departement komt 70 jaar na dato met de ultieme oplossing. Van het gas af !
  Het mag inmiddels duidelijk zijn dat er wel enige opwarming van de aarde is te constateren maar dat heeft naar mijn bescheiden mening niets met het CO2 te maken. Een cyclus van meerdere miljoenen, zoniet miljarden jaren die laten zien dat e.a. een natuurkundig fenomeen is. Nederland wil dit nu met alle geweld bestrijden. Geld speelt geen rol voor deze regering want U betaald de rekening. De in de mode zijnde alternatieve energie opwekkers zijn niet rendabel. Zonnepanelen vind u niet in tropische streken, in heel Arabië worden kerncentrales gebouwd…. ?
  Nederland wil als eerste ( maar veel te vroeg ) het voorbeeld zijn. Wij, ik niet, willen iedereen laten zien dat het (niet) kan. De hele westerse wereld denkt er over na, maar wij, ik niet, hebben hét ei van Columbus. Wat een arrogantie. Het putje van Europa laat de wereld zien dat onze volksvertegenwoordigers het beter weten.
  Zonder energie is leven inmiddels niet meer mogelijk. Iedereen ervaart en weet dat. Aan idiote beslissingen van onze (leiders) is iedereen zo langzamerhand wel aan gewend (schande). Dat geld geen rol speelt voor deze boeven ook, maar meisjes en jongens in Nederland dit gaat u VEEL, heel veel geld kosten én waar haalt u dat vandaan ?
  Laat het voorlopig zo als het is, geef de toekomst een beetje tijd. Ondoordachte innovaties lijden tot niets, alleen armoede, ellende en zorgen, veel zorgen. Een plan ontstaan op een tekentafel zonder enige wetenschap over de gevolgen. Een fiasco, vergelijkbaar met de gaswinning in Groningen. Daar, in het mooie Groningen zal zonder enige twijfel de grond blijven dalen ! Successievelijk worden de loze ruimtes ondergronds met aarde opgevuld. Een reële ! oplossing is er niet. Hoe moeilijk kan het zijn….

 3. Arie Kanarie zei:

  Warmtepomp werkt niet aangesloten op een installatie die uitgerekend is op 70/90 aanvoer-retour,… technisch verhaal maar het gros van de CV installaties is uitgerekend op deze temperaturen. We hebben de hele hoos oude ketels al vervangen door HR ketels,… blijkbaar is dat niet genoeg geweest voor de overheid als gasbesparing,… of hebben we teveel bespaart op gas zodat de inkomsten minder werden voor de roverheid,…. Ik denk het laatste,… je kunt besparen wat je wilt, de energienota zal net zo hoog blijven. Als je niet investeert en bespaart omdat je daar de middelen niet voor hebt jammer dan,… betalen maar milieuschoft !!! Maar waar moeten mensen in godesnaam dat geld vandaan halen na de kredietcrisis waarvan nu pas de gevolgen voor de burger duidelijk worden. Of moeten we weer laven aan de tiet van de bank door middel van een klimaatlening zoals die achterlijke ,Samsom, voorstelt,…. de overheid is de weg kwijt, en niet zo zuinig ook. Als er besparingen behaalt kunnen en moeten worden dan is het wel om die achterlijken stante pede ontslag te geven die deze onzalige ideeën gebaseerd op wensdenken en leugens durven te ventileren,…… Ik voorspel dat als men deze onzalige onhaalbare plannen doorzet dat dat de nekslag is voor Nederland,… maar ach wat maakt dat die milieuridders nou uit,….

 4. Jan zei:

  Dat hele klimaatverhaal is een bliksemafleider van de wereldelite voor het echte probleem, de ondermijning en omvolking van het rijke en blanke westen. En dat lukt aardig. Onze volksvertegenwoordigers van D66/VVD/CU/CDA/GroenLinks helpen graag mee aan onze ondergang, lopen blindelings achter de commando’s van VN en EU bureaucraten aan. Dienen enkel nog de belangen van industrie en door hun gesubsidieerde linkse belangenclubs. Hebben geen boodschap meer aan de burger maar schuiven ondertussen wel de torenhoge rekening door naar de burger. En dat zonder tegenprestatie, integendeel, de beoogde energietransitie levert veel meer milieuschade en discomfort op voor de burger.
  De plastic soep in de oceanen veroorzaakt door derde wereldlanden is eerder een probleem. Laat deze landen daar iets aan doen. En wat doet Nederland, laten de vervuilende industrie ongemoeid maar verbieden de burger om nog langer plastic rietjes, tasjes en wattenstaafjes te gebruiken. Symboolpolitiek. Door het neo liberale beleid van de afgelopen tien jaren wordt de aanbodzijde (industrie) zwaar gesubsidieerd en de vraagzijde (burgers) zwaar belast. Houden geen geld meer over voor besteding. Lege winkelstraten/noodlijdende winkeliers zijn voorbeelden.

 5. Elionora zei:

  Daar sluit ik mij helemaal bij aan.
  Irritante dwingeland Nijpels ziet het al helemaal voor hem.
  Alles van het gas af…elektra overbelast…dus mensen in de kou.
  Auto’s rijden niet meer want …geen stekkers genoeg.. en iedereen is blut.. Ik ben er klaar mee..

 6. Jan Heijn zei:

  Naar mijn overtuiging gaat dit alleen maar om de belangen van de grote ondernemingen. Op dit moment werkt alles goed en moet er dus iets nieuws gevonden worden om te investeren, lees te verkopen. Ik woon in Spanje en hier wordt hard gewerkt om iedereen aan het aardgas te krijgen, hadden we niet. CO2 uitstoot van de mens is ongeveer 3 a 4 procent van het totaal. Waar praten we over. Maar er moet geproduceerd worden en het klimaat is een mooi item waar niemand iets van begrijpt. Iedereen volgt ge MSN zonder te beseffen dat die ook maar een verhaal navertellen. Wie dit bedacht heeft weet ik niet, maar Al Gore heeft het goed voor het voetlicht gebracht en we hollen er allemaal achteraan. Bullshit. Luister inderdaad eens naar gepensioneerde wetenschappers als Freeman Dyson, mensen met een enorme staat van dienst en oordeel dan zelf in plaats de MSN na te praten die allen het politieke doel verwoorden en niet de werkelijkheid.

 7. andre zei:

  met 50 graden max kan je je vloer net lauw mee krijgen maar een warme douche is verleden tijd ja of je moet weer bij gaan verwarmen. Dan heb je mooie relaisschakelingen die het nogal eens begeven, je warmte wisselaar die vol zit met stof, pollen, pluizen en viezigheid waardoor de boel spontaan in de fik kan vliegen met allemaal bewegende delen. Dan als je in een vinex kippenhok woont zit je met de buurman links en buurvrouw rechts maar ook achter lekker in de zelfde warmtevlek te warmtepompen. Maar aan de overkant van de straat staat dan een AZC waar ze dan toevallig wel een gas aansluitng hebben en breed glimlachende afrikaners uit een behagelijk warme ruimte je keihard uitlachen als je staat te blauwbekken met je warmtepomp aanbevolen door Rutte3!

 8. nobody zei:

  In mijn tuin geen waterpomp, hoe verzin je het, kolder in de hoofden van de kloven daar elders in Den Haag, weet iedereen wel dat wij eraan gaan met deze verzinselen, !? Wat een onzin.
  Terug naar de kolenkachel en houtvuur en turf (als dat er nog is).

 9. loek zei:

  Alles, maar dan werkelijk ook alles wat die NSB kliek in Den Haag roeptoeteren wantrouwen! Dan blijft het met u goed! Onze grootste vijand is Den Haag! Niet Poetin, niet Kim, niet Trump, niet het klimaat, neen, het Vuil in Den Haag!

 10. sjuad zei:

  Co2 verminderen is loon voor politicie en doelgroepen.
  Leg mij eens uit hoe je dat eruit krijgt beter eerst naar beneden kijken en die (gif)zooi ruimen.

 11. Ben wolsink zei:

  Hét is mij uit hét hart gegrepen deze onzin vanuit den Haag deze Haagse kliek zocht weer een een nieuw verdienmodel en uiteraard over de rug van de burgers die kunnen en durven ze wel te plukken want die sukkels stemmen toch wel op de vvd de grootste dievenpartij die er bestaat onder aanvoering van de grootstse roverhoofdman Rutte genaamd.En wij mogen maar 1 keer in de vier jaar stemmen om deze boeven bende in het zadel te houden andere belangrijke verkiezingen zijn ons allang afgenomen door deze VVD dieven want de beslissingen van ons stonden hun niet aan en dus hup weg er mee.

 12. Guus van wechem zei:

  Los van het feit of de wereld nu opwarmt door het verstoken van fossiele brandstof kan het geen kwaad om wat zuiniger om te springen met deze eindige energiebron
  Om al het gebral : van het gas af terwijl overal om ons heen aardgas netten worden aangelegd, iedereen electrische rijden, allemaal aan de warmtepomp even in perspectief te plaatsen.
  CBS cijfers het totale energieverbruik van Nederland omgeslagen over 17 million Nederlanders is 50 000kWh per hoofd van de bevolking dus
  Een huisgezin(gemiddeld2 1 pers) gebruikt 3000 kWh elec en 1200m3 gas is 12000 kWh dus 15000 kWh
  Ze hebben een auto die gemiddeld 12000 km rijdt stel 1 op 12 dus 1000 liter dus 8000kWh dus totaal per gezin 23000 kWh dus per hoofd 11000 kWh
  De industrie verbruikt dus 4x zoveel
  Wie moet het meeste dien dud

 13. Edit Kuipers zei:

  Warmtepompen werken wel goed,tenminste bij mij thuis zelfs heel goed!!!
  Ligt eraan,dat ten eerste een redelijke isolatie van de woning is gebeurd.
  Ten tweede een juiste montage van de apparaten.Ten derde het goede merk van de toestellen kiezen

 14. Floris zei:

  Ik geloof stellig in “ normale” schommelingen van het klimaat, door de eeuwen heen. Maar er kan toch óók een invloed zijn van de mensch? Of anders: laten we voor de zekerheid wat minder fossiele brandstoffen affikken!
  Ws ook beter voor de gezondheid van mens en dier.

 15. Toon Lavrijssen zei:

  Ik ben het met de meeste reacties wel eens. Blijkt in de politiek het verhaal van het kleine electrische verwarmingsapparaat van 360 Watt. Kan je zo in het stopcontact steken en zou de hele kamer verwarmen. Kan Niet. Zo iets verkondigd ook de politiek over het overschakelen naar een warmtepomp. Kost de gemiddelde woningbezitters minstens € 50.000.- aan aanschaf, isolatiekosten en vooral stroom verbruik. Hoe moet dat dan voor de meeste werknemers. Zoals het nieuwste plan van de politiek: De normale werknemer die geen nieuwe electrische auto kan betalen gaat via de wegenbelasting wel voor de rijke inwoners betalen die wel een nieuwe elektrische auto aan kunnen schaffen. Gewoon roof van onze politieke leiders. Maar ja we mogen 1 keer in de 4 jaar stemmen. Wat doen deze werknemers dan?

 16. Giel zei:

  “Gepensioneerde professoren durven er tegen in te gaan omdat ze voor hun funding niet meer afhankelijk zijn van deze scam….”

  De hier vertoonde scepsis van Begemann is wel al bijna tien jaar oud. Misschien heeft hij in de tussentijd toch nog iets bigeleerd?

  Zelfs tóen kon Begemann de opwarming niet ontkennen en plaatste hij slechts vraagtekens bij de betrouwbaarheid van meet- en onderzoeksmetoden.
  Sindsdien kijken wij met steeds grotere ogen naar de naakte feiten.

  Waarom nog steeds verstoppertje spelen?
  Natuurlijk wordt er al ruim 100 jaar geëxperimenteerd bij het leven, mét het leven. Natuurlijk was ‘glas in de glasbak’, de katalysator en het verbod op roken IN het vliegtuig niet genoeg. Maakte ons ‘schone’ aardgas, in plaats van de vieze steenkool, de regen minder zuur?

  Natuurlijk ontstond er rond milieu em klimaat een nieuw verdienmodel, waarbij de mythe van het streven naar een ‘betere leefomgeving’ zorgvuldig intact moest worden gehouden.
  Wetenschappers-in-functie, afhankelijl van hun ‘fondsen’, moesten goed uitkijken wat ze verkondogden en konden door de pro-lobby of de anti-lobby in elke gewenste richting worden ‘aangestuurd’.

  Computersimulaties hebben vooral hun eigen tekortkomingen bewezen. Het incasserings- en aanpassingsvermogen van mens en natuur is veel rekbaarder gebleken dan 50 jaar geleden werd aangenomen. Maar de statistische trends wereldwijd zijn onweerlegbaar.

  De wereldgemeenschap heeft officieel de mens als veroorzaker van de klimaatveranderingen aangewezen. Zolang dat niet afdoend en haarfijn wetenschappelijk is bewezen zullen andere mogelijke oorzaken, zoals de vulkaan Pinatubo en natuurverschijnselen als El Niño en El Niña door sommigen (tegen beter weten in) overeind worden gehouden.

  Maar heeft het zin om over de oorzaken te kibbelen en veel geld te verspillen aan milieumaatregelen als we door de (onomkeerbare) gevolgen worden ingehaald?

  Één ding staat als een paal boven water: niet alleen de economie, maar ons hele gekoesterde welvaartsleventje heeft glansrijk gewonnen van het milieu. Niet ná, maar mét ons de zondvloed!

 17. Karel zei:

  Ik werk bij een installatiebedrijf die warmtepompen installeerd. Alle collegas weten dat een warmtepomp niet evengoed verwarmt en dat een warmtepomp veel meer electriciteit gebruikt. Geen van onze collegas heeft daarom een warmtepomp thuis, sterker nog, de eigenaar heeft zelfs geen warmtepomp. Dat zegt genoeg. Enige reden waarom wij een warmtepomp aanbevelen, is omdat dat onze salaris betaald. Wij verdienden als bedrijf bijna 8 keer meer bij het plaatsen van een complete warmtepomp installatie dan een cv ketel. Veel mensen vergeten dat zo een warmtepomp systeem veel onderhoud nodig heeft, en onderhoud is veel duurder dan bij een cv ketel.

 18. andre zei:

  hoi Edit Kuipers, tuurlijk werkt een warmtepomp maar als de temperatuur naar beneden gaat kom je simpelweg vermogen te kort. En dan nog iets niet heel onbelangrijks. Hang aub CO melders in je huis want als je je huis goed hebt geisoleerd betekent dit dat je luchtverversing helemaal ruk is of over een warmtewisselaar moet gaan. Steek met deze dagen vooral geen kaarsjes aan als je een warmtepomp hebt want je gaat dood door koolstofmonoxide vergifteging. Rutte3 vindt het prima! En mocht je alles overleven dan vooral de buren niet adviseren om ook lekker warmte te pompen onder jullie huis anders zit je ook al met bijverwarming in de kou.

 19. Henk zei:

  Domste opmerkingen was… We moeten van het gas af… In plaats daarvan onze huizen beter isoleren duurzame energie gaan gebruiken en dat kan van alles zijn. Ik zelf ben voor waterstof.. Je kan de zelfde infrastructuur gebruiken. Geen nieuwe dikke kabels in de lucht /grond. Warmtenet is mogelijk maar de kans op bodemwater vervuiling is aanwezig.. Warmtepomp schijn bij 6 graden al niet zo goed meer te werken.

 20. Scafidi zei:

  Kan het zijn dat wij en vooral onze ooster buren van het gas af moeten zodat we niet dan niet meer afhankelijk zijn van gas uit Rusland?

 21. Laurens zei:

  Wat grappig om de reacties te lezen van bovenstaanden. Natuurlijk verbruikt een warmtepomp meer elektriciteit. Daar tegenover staat geen gas. We werken geruime tijd met warmtepompen bij particulier en bedrijf. Mensen moeten even wennen maar met 30gr Celsius wordt het hele huis aangenaam warm en haalt makkelijk 21gr als leeftemperatuur, deze wordt ook als rekenmodel gebruikt bij radiatoren met 75gr aanvoer temperatuur. Douchewater is 55gr heet zat. Bij mij staat de thermostaatkraan op ca.38gr. ik zie het probleem niet, de prijs mag altijd gunstiger. Kan me herinneren dat toen de HR ketel op de markt kwam dat deze voor fl2500,00 werden geplaatst. Tegenwoordig moet elke euro die we investeren renderen, ik heb nog nooit een klant horen zeggen dat hij zijn ketel wil vervangen want hij heeft genoeg rendement behaald met aanschaf x jaar geleden. Cop van een cv-ketel is 2,7 en een warmtepomp 4,5 en hoger (tenzij je graag met minder genoegen neemt). Wat is dan het probleem: isolatie. Isoleren isoleren en isoleren dat is het belangrijkste

 22. Dirk zei:

  Waarom moet Nederland van het gas af? Veel andere landen schakelen juist over op gas, omdat met gas veel co2 besparing valt te behalen ten opzichte van kolen en olie. De VS (die uit het klimaat akkoord van Parijs stapt) is één van de weinige landen die minder co2 uitstoot (12%) omdat ze overschakelen op schallie gas. Dus Nederland van het gas af is volkomen absurd en vooral volkomen onlogisch. waarom kiest de politiek hier dan toch voor? We hebben in Groningen en de onder de Noordzee gas genoeg ondanks dat de kraan van het Groningse veld moet worden dicht gedraaid. en ook Nederland beschikt over een flinke voorraad schallie gas je moet het alleen willen winnen. Ook gas importeren is een goede optie. kortom gas genoeg.
  De ware reden dat Nederland van het gas af moet is heel simpel namelijk als we zelf ons eigen gas niet meer verbruiken kan Wiebes de gas kraan in Groningen langzaam dicht draaien en het gas wat we dan zelf niet meer gebruiken, exporteren naar België en Frankrijk…… Want wij hebben namelijk een levering verplichting. Dus als wij de kraan in Groningen dicht draaien hebben we niet genoeg om aan onze leveringsplicht te voldoen en zou dat leiden tot gigantisch schadeclaims van België en Frankrijk
  Dat is de reden waarom Nederland, tegen elke logica in, van het gas af moet

 23. Joseph Demeyer zei:

  Heb ook mijn bedenkingen door een verhaal uit de jaren zestig schoolgaand middelbaar in belgie(ben Belg ) een leerkracht was het wetenschappen of aardrijkskunde dat weet ik niet meer wat wel is blijven hangen was dat deze persoon toen vertelde dat de aarde rond een denkbeeldige as draaide maar ook aan het kantelen was niet met meters maar in kleine pasjes en dat de poolkappen zouden afsmelten en zich op een andere plaats zouden leggen dat dit normaal en natuurlijk was.Hij heeft er ook bij gezegd dat iets dt honderden jaren nodig heeft niet te voorspellen is wanneer en hoe lang dit proces kan duren dus heb ik mij de laatste jaren dikwijls afgevraagd was mijn leerkracht zoveel slimmer dan al die betweters van de laatste jaren en hoe meer ik hoor hoe zekerder ik word dit was een hele slimme mens en ik geloof ook hetgeen ik nu heb gehoorde door deze twee personen die hier in dit verslag voorkwamen zij met kennis van zaken spraken en al degen met hun Fabeltjeskrant verhalen waarschijnlijk aandelen hebben in deze branche.

 24. Grt zei:

  Wij wonen in Spanje, we worden bijna wekelijks lastiggevallen door verkopers van het gasbedrijf om onze woning aan het gasnet aan te sluiten ( heel Spanje draait op electra ook voor verwarming)
  Dit gaat zo ver dat er zelfs een gratis ketel en installatie word aangeboden.
  Vreemd dat gas in Spanje kenlijk niet vervuilend is en in Nederland wel. lang leve Europa

 25. Nico zei:

  Gas zat, noorwegen zit vol en anders is er ook nog russisch gas. We hoeven er dus niet van af. Klimaat veranderd al miljoenen jaren.
  De leugenaars van de lobby zijn radicale groenen aan de ene kant en aan de andere kant de zakkenvullers van de andere lobby. Ze misbruiken de zogenaamde klimaatverandering.

 26. W kranenburg zei:

  Het wordt tijd om een nationale protest dag te organiseren . Het liefst een week voor de komende verkiezingen in 2019.

 27. K. Wiegers zei:

  Al dat gewauwel over dat er genoeg gas is in Groningen komt omdat jullie niet kunnen voorstellen wat wij hier meemaken! 10 arrdbevingen, nog meer dan 100 scheuren, 3 jaar geen voortgang, huis €200.000 minder waard.
  Wel van het gas af met warmtepomp, zonneboiler en pellet ketel.

 28. Mark zei:

  Je kunt natuurlijk geloven wat jou uitkomt. En dan zijn er altijd mensen die het met jou eens zijn omdat die ook liever hun kop in het zand steken. Maar het blijft kortzichtig.

 29. Henk. zei:

  Henk zegt.
  Ik heb een warmtepomp met een elektrische combi kachel in mijn zaak gehad daar er geen gas aansluiting was. Bij een buiten temperatuur van o graden deed de pomp en de kachel het niet meer. Veel kou geleden.
  Met een kort geding is de kachel vervangen door een warmte gordijn zonder warmte pomp.

 30. andre zei:

  Het zijn grote leugenaars, hier ook iets nieuws voor mij en eigenlijk nooit bij stilgestaan.

  https://www.youtube.com/watch?v=GuoxLggqI_g

  En dan op het einde vanaf 1.17 met voorwoord met later goed onderbouwd prof Vladimir Kutcherov die uitlegt dat Groningen weer vol zit met aardgas over een 50 tot 60 jaar en wij weer aan het gas moeten.

 31. Jos Ringeling zei:

  De gasleidingen zijn prima om daar waterstof die geschikt is voor koken en verwarmen te transporteren.
  Twee vliegen in een klap gas weg waterstof invoeren.
  En ook voor brandstof voor de auto.
  Dus rutte doe wat.

Comments are closed.