Zo diep zijn wij al gezonken, Duitse staatssecretaris laat woord “kerstmis” weg op gelukwenskaart

Telkens weer sta je als “buitenlandse Nederlander ” verbaast over het elke keer een stapje terug doen om maar vooral niet de aandacht en boosheid van je moslim “medebewoners” te trekken en bekritiseerd te worden dat je geen respect toont voor het enige  geloof der geloven en zij in hun gastland totaal geen respect en aanpassingsvermogen tonen voor hun gastheren-en vrouwen .

Maar zoals vandaag naar buitenkwam in de Duitse MSM maakt de staatssecretaris voor nota bene migratiezaken, de CDU politica Anette Widman-Mauz het wel helemaal bont. In plaats van op de door haar aan relaties verzonden kerstkaarten, de traditionele woorden “Frohe Weihnachten enz. “te gebruiken, staat er nu uit respect voor andersgelovigen , d.w.z moslim op de kaart “ Egal an woran Sie glauben … wir wünschen Ihnen eine besinnliche Zeit und einen guten Start ins neue Jahr “.

En voordat er criticasters zijn die opmerken dat er naast moslims zeker ook nog anders gelovigen in Duitsland zijn wie een dergelijke kaart zouden kunnen ontvangen, ja dat klopt, maar of het zou ons ontschoten moeten zijn 🙁 , wij hebben als reelmatige  nieuwsvolgers nog geen een ander geloof dan de islam belijdende burgers ooit horen klagen over kerstfeest, kerstboom enz.

Een golf van kritiek was de staatssecretaris ten deel, want kom je in Duitsland aan Weihnachten, dan kom je aan de Duitsers zelf en ook collega’s  van Widman-Mauz lieten haar weten dat juist kerstmis het feest van de liefde is en daar niet aan getornd mag worden. Christenen en dat zijn er in Duitsland nog zeer veel , moeten op de traditionele wijze een gelukwens kunnen ontvangen.

Los van het feit welk geloof u aanhangt of geen geloof, het is natuurlijk schandalig dat net als in Nederland op scholen en in de samenleving waar moslims een voorkeurspositie hebben verworven, nu ook de regering aan dit soort dwingelandij toe gaat geven, want wie o.a. het Midden Oosten kent, weet dat moslims net rupsjes nooit genoeg zijn, je geeft ze een vinger en weg is je hand.

Hier een screenshot van de kaart zoals die o.a. op Twitter verscheen.

 


3 Reacties

  1. Eelke Piers zei:

    Kan het niet zijn dat de zinsnede: wir wünschen Ihnen eine besinnliche Zeit meer een hint is voor de moslims om in deze tijd eens na te denken over de onzinnige ideologie die ze aanhangen

  2. Lex zei:

    “Egal woran Sie glauben..” kan ook worden gezien als een uiting van ‘nieuw realisme’, zeker in het Weihnachtsgekke Duitsland. Ook het wat grappige poseren van een groep medewerkers op de foto wijst in die richting.

    Zelfs dáár, zoals ook elders in de wereld, lijken sommigen zich steeds meer af te vragen wat dit totaal veramerikaniseerde, commerciële vreetfeest nog met ‘geloven’ en de oorspronkelijke (christelijke) religieuze boodschap te maken heeft.

    (Ook in moslim hoofdsteden staan verlichte kerstbomen op straat en in etalages, zelfs voorzien van de wens: “Merry X-mas”.)

Comments are closed.