Zo gaan D66 en de Christen Unie u in de kou zetten, want u woont in een proeftuin

Het woord proefkonijn zal u bekend zijn. Gelukkig zijn de proefnemingen op dieren inmiddels behoorlijk gereduceerd en zou dat misschien de reden kunnen zijn dat D66 en Christen Unie hebben gedacht, geen proefkonijnen meer, dan maar de gewillige Nederlanders er voor in de plaats.

De fracties van de ChristenUnie en D66 hebben een amendement ingediend op de Crisis- en Herstelwet (Transitiewet Omgevingsrecht). Gepleit wordt om de Gaswet op te nemen in lijst van wetten waar als vorm van experiment van mag worden afgeweken en een amendement  op de Transitiewet in te dienen . Alleen de Gaswet zonder het CHW bestemmingsplan zal geen experiment mogelijk kunnen maken. Immers, het bestemmingsplan moet aanvullend aan de in de Gaswet en nog in de Energiewet 1.0 op te nemen beschermende voorwaarden bieden om het experiment ook uit te voeren. Daarmee moet het voor gemeenten mogelijk zijn om aardgasvrije proeftuinen aan te leggen.

Als u in het bezit bent van een tuin en zou denken, ja maar ik heb helemaal geen aardgas in mijn tuin of aardgas producerende planten, dus wat willen ze nu weer,  dan zit u op het verkeerde spoor.

Het amendement geeft gemeenten alle ruimte om daadwerkelijk wijken aardgasvrij te kunnen maken. Deze ruimte is nu vooral noodzakelijk voor de ‘proeftuinen aardgasvrije wijken. Hiermee wordt het voor gemeenten mogelijk om huizen in proeftuinen zoals deze wijken in ambtenaren jargon genoemd worden, daadwerkelijk van het gas af te sluiten. Voor de gemeente biedt dat het voordeel dat er geen gecompliceerde juridische procedures moeten worden gevolg om bij u de gasverwarming enz. af te sluiten, iets dat met de huidige wetgeving praktisch onmogelijk is.

Staat u nog lekker te douchen en wordt het water opeens ijskoud dan weet u dat u een van de honderden gelukkigen bent die in een dergelijk proefgebied wonen en u vanaf dat moment maar moet zien hoe u de tent warm houdt. De regering wil namelijk Nederland gasvrij maken, d.w.z. niet langer gas als energiebron gebruiken om uw huis te verwarmen.  De reden is bekend, omdat vanaf het kabinet Den Uyl zeer onverant- woordelijk en onvoorzichtig om gesprongen was met het gevonden aardgas, zakken nu huizen in elkaar in de provincie Groningen en moet op welke wijze dan ook de burger weer de door de elkaar opvolgende regeringen veroorzaakte schade opkomen en financieel worden getroffen.

Dat het hierbij om haast dictatoriale maatregelen gaat, is van minder belang, want in het algemeen belang is deze maatregel goed voor u, ook al zou u aan kunnen tonen dat u met zuur verdiende centen net uw huis zo energie neutraal mogelijk heeft gemaakt hetgeen u toch mits uitgevoerd door een erkend bedrijf al gauw € 40.000 kostte. Dat deze kosten dan weer “terugverdiend” worden met lagere energielasten is een sprookje, want we hebben het dan al gauw over een periode van tientallen jaren. Hetzelfde geldt overigens voor een huis om het aardgas vrij te laten verwarmen. De vraag is of paleis Huis Ten Bosch of de Villa  Horsten in Wassenaar ook al zijn voorzien van warmtepompen en dan hebben we het nog niet gehad over al die van alle gemakken voorziene Haagse departementsgebouwen of ambtenarenbehuizingen in den lande.

Gemeenten kunnen aan de slag nu het ministerie van Binnenlandse Zaken  een subsidie van in totaal 85 miljoen euro heeft verdeeld over ongeveer twintig aardgasloze projecten. Hoeveel de burger hier uiteindelijk van mee “profiteert ” blijft onduidelijk, Minister Kafka Ollongren (Binnenlandse Zaken) bezocht in Assen een appartementencomplex, waaruit nog dit jaar de aardgasleiding verdwijnt. Ze maakt daar bekend hoeveel geld elk project precies krijgt.

Dat wordt spannend, maar vooruitlopend op zaken, u zult niet worden verrast door een ambtenaar die u een enveloppe komt overhandigen, “a.u.b. een presentje voor de Kerst met de groetjes van Kafka “.

Oeps, hadden wij het nu over Noord Korea of Nederland ??

 

 

 


10 Reacties

 1. sjuad zei:

  Samengevat gaat Rutte cs een zwart warmtehoudend tapijt op Sints daken leggen om de temperatuur te verlagen? met daarop schilfers van vaasjes die er op gegooit zijn, maar, bij Pauw kwam hij uit de kast en zag de puinhoop in de kamer waar hij zolang blind voor was.

  Wat een onderbroek met sokophouders is deze beloftenbal.

 2. Ron zei:

  In maart en mei volgend jaar masaal wegstemmen, of pvv of fvd maar dan ook massaal is het gelijk klaar met die speeltuin van dat haagse tuig

 3. andre zei:

  eerst proefkonijn en daarna ben je het haasje.

  Best weer ziek dat de overheid de gemeentes geld geeft om de burger weer in de kou te zetten. Het is zo sneu dat als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht met een gas contract de gemeentes al proberen om dit gascontract er af te krijgen en zo zelf dus weer die subsidie in hun corrupte gemeente broekzak te kunnen steken en er zelf wel lekker warmpjes bijzitten.

 4. Wil zei:

  Er komt heb ik gehoord een solar minimum aan. Dit betekent dus veel kou. Ik denk dat we allemaal naar Afrika zullen gaan. Komt dat immigratierecht toch nog van pas!

 5. Ger de Vries zei:

  Tja, van de ChristenUnie kun je zo iets verwachten, die hebben hun christen naasten liefde ingeruild voor eigenliefde. Van D66 zullen we nooit meer iets positiefs kunnen verwachten. Van de eens zo vooruitstrevende partij van Gruijters en van Mierlo is alleen nog maar een irritante bende idioten over die nu nog slechts aan burgertje pesten doen. Ze hebben daar de goede minister voor benoemd, jonkvrouw Ollongren, het equivalent van de zwarte weduwe!

 6. Vrumt zei:

  Heb een tijd lang gedacht om zonnepanelen op het dak te gooien,
  maar opeens kreeg ik een nachtmerrie over een nieuwe
  belastingmaatregel, en wel zonnebelasting.
  En met de verhoogde energiekosten die er volgend jaar aan zitten te komen
  pieker ik nergens meer over wat betreft isoleren of energiezuinig maken van mijn woning.

  Want dit is water naar de zee brengen !

 7. only you zei:

  Zij denken deze stappen te kunnen zetten zonder zich te beseffen wat datgene dat door de burgers opgebouwd is te respecteren?

 8. Jan zei:

  De globalistische klimaatplannen van Al Gore/VN/EU en de door hun gesubsidieerde NGO’s zullen uiteindelijk stranden in onuitvoerbaarheid.
  Ze rekenen zonder de waard. Met dank aan onze regeringscoalitie van D66/VVD/CDA/CU met steun van oppositiepartij Groen Links.De echte problemen in onze samenleving willen en durven ze niet aan te pakken. Volgen blindelings de commando’s op van banken, multinationals en bureaucraten. Verdeel en heers is het adagium, de onnozele en inmiddels arm gemaakte burger betaalt de letterlijke en figuurlijke rekening toch wel. Hoe lang gaat dat nog goed vraag ik me af?

 9. Fado zei:

  Prima idee, onder een voorwaarde !

  Laat in elke gemeente iedere inwoner in het gemeentehuis hierover stemmen. Geef de inwoners 4 weken de tijd om de consequenties te bestuderen. Dat is dan de wens van de burger. Een soort referendum. In de relatief kleine gemeenschap spreekt zich dan meerderheid uit voor JA of NEE.
  Provinciaal gezien werkt dit niet vanwege bedisseling en ambtenarij ….

  Mijn stem is op voorhand NEE….

 10. Arie Kanarie zei:

  Zo snel krijgen ze dat niet door de eerste kamer, de gaswet is gewijzigd in 2014 en daar wordt al gerept over postcodelijsten waarbij een warmtenet in de buurt ligt waardoor men van het aardgas af kan,… en zelfs dat kan niet omdat er aansluitplicht geldt, het is grondwettelijk onmogelijk dit uit te voeren omdat de overheid dan tegen de regelgeving ingaat. Maar ja,… D66 en CU,… die willen zelfs dat wettelijk regelen dat U gewoon van het aardgas af moet en de gaswet willen laten vervallen,… Hoe achterbaks kunnen die partijen zijn zeg,…

Comments are closed.